_Logotyp-Stockholms-Skaergaards-Tennisklubb.png

 

Swish:123 280 1645
PG:40 59 39-0

Priser/Avgifter »

 

Sök...

Dubbelregler

I varje match i SSTK:s dubbelgruppspel fördelas 6 poäng mellan lagen. Vid wo blir det poäng enligt systemet längre ner på sidan. På grund av tidigare problem med många wo-matcher best­raffas oanmäld frånvaro med -2 poäng. Kom ihåg att alltid meddela motståndarna om Ni inte kan spela på utsatt tid.

 

Ersättare

  • Ersättaren ska vara medlem och i första hand komma från samma grupp eller lägre, ur dubbel- eller singelspelet. I andra hand kan gruppspelsledaren hjälpa till med en likvärdig spelare från vår långa kö.
  • Annan ersättare ska godkännas av motståndarna i förväg.
  • Under slutspelet är ersättare inte tillåtet.

Poängräkning

Från våren 2019 har vi samma poängsystem som i singelgruppspelet men vi spelar till 6 game i dubbeln. Det är två regler som styr poängfördelningen:

Regel 1

I varje set delas det ut 2 poäng. Vi spelar tre set => varje match innehåller 6 poäng. Matchen är slut när set 3 är klart alternativt när tiden är slut. Vi spelar inte ett långt set 3.

Regel 2

För att erhålla båda poängen ska man antingen vinna ett set eller ha ledningen med minst 2 game om ett set inte är avslutat. Om det är jämnare än så i ett ej avslutat set får båda lagen 1 poäng var.

Tänk på att ex 6-4; 5-4 ger 2-0 + 1-1 + 1-1 = 4-2

wo ger 5-0 men en andra wo ger bara 3-0, nästa 1-0 och fler ger 0-0.
Oanmäld wo ger 2 minuspoäng

 

Fler bilder »

Hemsidan skapad med Sitoo Web