_Logotyp-Stockholms-Skaergaards-Tennisklubb.png

 

Swish:123 280 1645
PG:40 59 39-0

Priser/Avgifter »

 

Sök...

Göra uppehåll

Regler för tillfälligt uppehåll i singelgruppspelet

För att en spelare ska kunna ta ett kortare uppehåll och vara garanterad att kunna komma tillbaka samt för att ersättaren ska ha rätt spelstyrka gäller följande:

  1. Uppehåll kan göras i max en turnering och fortfarande garanteras att komma tillbaka till gruppspelet. Uppehållet förutsätter att en tillfällig spelare hittas. Om inte måste den ordinarie spelaren antingen spela vidare eller släppa sin plats.
  2. Vid uppehåll längre än en turnering placeras spelaren i kön för att senare komma tillbaka till spel i SSTK.
  3. Platsen ersätts alltid med en spelare från den ordinarie kön. Den som har stått längst i kön av de som håller likvärdig spelstyrka erbjuds platsen men vet att platsen är tillfällig. Ersättaren blir alltså inte en kompis till den ordinarie spelaren.
  4. Om den ordinarie spelaren vill komma tillbaka efter en omgång finns risken för att platsen är i en lägre grupp. Om ersättaren har åkt ner ett steg är det den gruppen som gäller. Om ersättaren har gått upp kommer den ordinarie spelaren att återta en plats i samma grupp som man spelade i innan det tillfälliga avhoppet. Det gäller förstås även om ersättaren är kvar i samma grupp som han/hon startade i.
  5. Om uppehållet blir längre än en turneringplaceras alltså den ordinarie spelaren i kön och den tillfälliga spelaren erbjuds platsen.

 

Fler bilder »

Hemsidan skapad med Sitoo Web